Boarder-X Riders Shop Gyöngyös

Aktuális koncertek

További FM oldalak

F(M)aceBook

FeltételesTUBE

Utolsó kommentek

Mit csinálunk két hónapja?

2011.03.17. 09:33 offday

Először is ugorjunk kicsit 2010. végére.

A két utolsó és egymást követő koncertjeink miatt sikerült belekóstolnunk a "Tour Feeling"-be - buszbérlés, pakolás, nagy utazás. Kalandozásaink a főútvonalakon jó hangulatban teltek, hála kitartó sofőrünknek mindkét alkalommal gond nélkül ért célba az élőállat és hangszer szállítmány. :)

A mozgalmas hétvége első állomása Eger volt, ahol megkaptuk életünk eddigi legjobb öltözőjét és legérdekesebb vendéglátását. Ne is ragozzuk; buszra fel és irány haza hiszen másnap este ismét fellépésünk volt.

Szombat délután újra nekivágtunk az immár hófedte utaknak, a célállomás ezúttal Verpelét volt, ahol a Road zenekar tartotta évbúcsúztató eseményen zúzhattunk visontapunkrock-ot a Zorall előtt.

2010. redőny lehúz, ünnepek és miegymás.

Akkor vissza az elejére...

Szóval mit is csinálunk azóta? ...hát lemezt kérem szépen!

Lassan másfél év telt el a 2009. októberében megjelent "Ne Röhögtess" demó óta, ez idő alatt sok minden megváltozott a zenekar körül. A legfontosabb dolog Csabi távozása - a banda trióvá válása - szinte mindent felborított. Sok-sok munka szakadt hirtelen a nyakunkba: túlélni és újjászervezni. Zenék, hangzás, webes felületek, arculat, fotók, stb... azt sem tudtuk hol kezdjük.

Mára csak egy dolog maradt ami nem tükrözi hitelesen a jelenlegi FM-et, ez pedig a lemez.

Év elején futottunk néhány kört demó ügyben, de vagy a horror árak vagy a nem megfelelő végeredmény ösztönzött arra minket, hogy inkább belevágtunk a házistúdiózásba. Próbahelyünk akusztikailag alkalmas a felvételre, a pénzt - amit másnak adtunk volna - pedig befektettük technikai eszközök fejlesztésébe; csak hogy a legfontosabbakat kiemeljem, sikerült beszereznünk komplett dobmikrofon-szettet és egy külső audio interface-t. Nagy meglepetésünkre a helyi Műv.ház technikusa is a segítségünkre volt, több alkalommal kaptunk kölcsön pl. profi fejhallgatót a monitorozáshoz, kondenzátor mikiket illetve DIbox-okat. Ezúton is köszönjük!

A jó felvételnek ára van. Szinte laikusként kezdtünk a munkához ami nagyon lassította az előrehaladást, de mára - túl rengeteg zsákutcán - kialakulóban a végleges rendszer. Sikerült sávonként rögzíteni az egyes hangszereket, megtanultunk metronómra játszani és már az utómunkában is egyre jobb eredményeket érünk el.

Szóval itt tartunk. Dolgozunk, tanulunk, csináljuk, még ha nem is tűnik úgy. Reméljük a végeredmény ezt bizonyítani fogja! Mintavételezési frekvenciák és VST pluginek közt sodródva talán hamarosan megnyomhatjuk a CD-író gombját; mert igen, ismét lesz korong és nem csak mp3 a májszpész lejátszóban!

komment

Címkék: eger felvétel studio road demó zorall verpelét turnéfeeling

süti beállítások módosítása